Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepisy/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej WINIARY. Chwilę gotuj.
Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.
Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.
Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.
Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.