Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową to wspaniałe bogactwo smaków i aromatów! Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, nie zwlekaj z wypróbowaniem tej pysznej sałatki. To, co w niej najlepsze, to bogactwo aromatycznych dodatków: papryczka chilli, tarty imbir, sok z limonki i gwiazdki anyżu – czyż nie brzmi smakowicie? To całe bogactwo smakowe idealnie współgra z soczystą polędwiczką wieprzową.
Na dużą patelnię wylej sos sojowy, dodaj cukier, posiekane papryczki chili, imbir, sok z limonki i anyż. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając przez 4–5 minut, aż sos zacznie gęstnieć.
Polędwiczki przekrój wzdłuż na pół i dołóż na patelnię. Duś w sosie przez 4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie.
Zdejmij polędwiczki z patelni, a pozostały sos zredukuj.
Na każdym talerzu ułóż sałatę, posiekaną dymkę, miętę i kolendrę.
Przestudzone mięso pokrój na plasterki, ułóż na sałacie i polej zredukowanym sosem.