Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
1 kostkę bulionu Winiary rozpuść w 1/2 litra wrzącej wody.
Zmiażdż trawę cytrynową i wrzuć do wrzącego bulionu. Dodaj do wywaru całe ząbki czosnku i posiekany imbir. Gotuj we wrzącym bulionie, aby uwolnić smak i aromat, przez około 15 minut.
W międzyczasie osobno przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Teraz dodaj pokrojone warzywa i kawałki kurczaka do aromatyzowanego bulionu i krótko gotuj, aby warzywa pozostały chrupiące.
Dopraw zupę sosem rybnym, sokiem z limonki, mlekiem kokosowym i krótko gotuj. Dodaj też do bulionu cukier trzcinowy.
Skosztuj zupy i w razie potrzeby dodaj sól. Przed podaniem usuń z zupy trawę cytrynową i ząbki czosnku.
Ugotowany makaron ryżowy podziel między miski i zalej gotową zupą. Każdą porcję bulionu posyp posiekaną papryczką chili.