Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podgrzej pastę curry w woku lub na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i kurczaka pokrojonego w kostkę. Smaż całość 2 minuty, raz na jakiś czas mieszając.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z 1 łyżką wody i dodaj do woka lub patelni. Po chwili dodaj resztę wody, mleko kokosowe i sos rybny. Następnie doprowadź do wrzenia.
Dodaj pokrojoną fasolę, cukinię oraz groszek. Doprowadź do wrzenia, a następnie smaż przez kolejne 3 minuty.
Przed podaniem posyp kolendrą. Tajskie zielone curry dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.