Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.
Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.
Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.
Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.
Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.
Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.