Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tarta kokosowa to pomysł na prosty deser, który zrobisz z zaledwie kilku składników. To pomysł na coś słodkiego, gdy odwiedzą Cię nieoczekiwani goście lub gdy nagle poczujesz ochotę na coś słodkiego. Słodkie, mocno kokosowe wnętrze naszej tarty to prawdziwa gratka dla fanów egzotycznych smaków. Jeśli lubisz takie domowe słodkości, koniecznie sprawdź ten przepis!
Kokosowa tarta - nuta egzotyki na Twoim talerzu
Każdy kęs naszej tarty kokosowej rozpływa się w ustach. To ciasto szybko przeniesie Cię w świat wakacyjnych przygód. Dowiedz się, jak je przygotować. Jest to bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, a następnie przelać je do formy na tartę lub do niskiej tortownicy. Całość pieczemy przez ok. 40 minut. Po tym czasie ciasto powinno być gotowe. Dla urozmaicenia, upieczoną tartę kokosową możesz udekorować polewą czekoladową i rozdrobnionymi orzechami lub ulubionymi owocami. Ciasto przechowuj w lodówce, wyjmij je dopiero tuż przed podaniem. Smacznego!
Rozgrzej piekarnik do 150°C (grzanie góra-dół).
Jajka wymieszaj ze słodzonym skondensowanym mlekiem, dodaj wiórki kokosowe i wodę.
Wlej tę mieszaninę do tortownicy i piecz w piekarniku przez 40 minut.
Ciasto podawaj dobrze schłodzone.