Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
Wlej nadzienie do formy z ciastem.
Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.