Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia, kakao i wymieszać składniki.
Wsypać cukier, dodać masło.
Dodać żółtka, szybko zagnieść ciasto.
Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Następnie rozwałkować na wielkość formy do tarty.
Upiec, wystudzić.
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać, aby się rozpuściła i wlać do serków.
Masę serową zmiksować.
Masę serową wylać na ciasto.
Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone borówki.
Pozostawić do stężenia masy serowej w lodówce.