Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciasto
Ciasto zawiń w folię aluminiową i odłóż na pół godziny do lodówki.
Nagrzej piekarnik do 180ºC
Formę do tarty lub tortownicę (28 cm) posmaruj tłuszczem, wyłóż do niej rozwałkowane ciasto i nakłuj w kilku miejscach widelcem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut, a następnie odstaw do ostudzenia..
Zagotuj 300 ml wody.
We wrzącej wodzie rozmieszaj galaretkę, a następnie odstaw ją do schłodzenia.
Czas na masę budyniową. Budyń zagotuj z mlekiem, cukrem, mąką pszenną i masłem.
Ugotowaną masę odstaw do przestudzenia.
Umyj i wydryluj czereśnie.
Na upieczonym cieście wyłóż ostudzoną masę budyniową, czereśnie ułóż na masie, całość zalej galaretką i odstaw do schłodzenia.
Gdy galaretka stężeje - ciasto jest gotowe.