Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od przygotowania kruchego ciasta - mąkę (1,5 szklanki pszennej) połącz z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Posiekaj dokładnie.
Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż na 30 minut do lodówki.
Po 30 minutach rozwałkuj je i włóż do tortownicy lub formy do tarty. Oblep ścianki naczynia, aby ciasto miało wysokie brzegi.
Ciasto ponakłuwaj widelcem na całej powierzchni.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 15 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Galaretkę smak malinowy WINIARY rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku i odstaw do wystudzenia.
W mleku rozprowadź zawartość opakowań Budyniu o smaku waniliowym WINIARY, mąkę pszenną pełnoziarnistą i cukier. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez chwilę, cały czas mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Masę budyniową rozprowadź na upieczonej tarcie. Następnie ułóż na niej owoce i zalej je tężejącą galaretką. Odstaw tartę do lodówki, żeby galaretka całkiem stężała.
Magda