Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę wody i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciastem wylepiamy naczynie żaroodporne i przebijamy widelcem. Podpiekamy ok 10 min.
Cebulkę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy cienkie plastry cukinii i chwilę dusimy. Sporą garść ziół drobno siekamy.
Jajka mieszamy ze śmietaną i 4-5 łyżkami sosu czosnkowego Winiary, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy świeże zioła, oliwki, tuńczyka i wylewamy na kruche ciasto.Całość pieczemy w temp ok. 180 stopni. Danie doskonale smakuje z sosem czosnkowym Winiary. Smacznego!