Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj formę do tarty, dokładnie wysmaruj ją masłem a następnie wyłóż rozwałkowanym kruchym ciastem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10-15 minut, aż ciasto będzie złociste.
W międzyczasie przygotuj krem budyniowy: W garnku zagotuj 700 ml mleka. Dodaj galaretkę i pozostaw do rozpuszczenia. Pozostałe mleko wymieszaj z dwoma budyniami WINIARY. Dolej ciągle mieszając do gorącego mleka. Mieszaj do momentu, aż masa zgęstnieje.
Budyń przelej na wcześniej upieczony spód do tarty.
Figi przekrój na ćwiartki lub plastry i ułóż na wierchu ciasta. Posyp cukrem pudrem, a następnie skarmelizuj opalając palnikiem cukierniczym wierzch ciasta lub wstaw na chwile pod rozgrzany grill w piekarniku.
Wstaw do lodówki na minimum 3h.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!