Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj posiekane na drobne kawałki zimne masło oraz sól i jajko. Zagnieć szybko, aż uzyskasz jednolite ciasto.
Włóż do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na placek o grubości około 3 mm.
Nasmaruj formę masłem i wylep ją ciastem tak, by pokrywało cały spód i boki.
Zrób widelcem dziurki w spodzie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz przez 20 minut.
Cebulę i grzyby pokrój w drobną kostkę.
Podsmaż cebulę na maśle, dodaj tymianek oraz grzyby. Smaż, aż nadmiar wody z grzybów odparuje.
Dolej 100 ml wina, dorzuć kostkę bulionu grzybowego WINIARY, ponownie zredukuj do odparowania alkoholu.
Podsmażony farsz przełóż na podpieczony spód i zalej masą śmietanowo-jajeczną.
Do piekarnika rozgrzanego do 180°C wstaw ponownie tartę, tym razem z farszem i piecz ok. 15-20 minut, aż masa będzie ścięta.
Przed krojeniem warto odczekać 10-15 minut, żeby farsz był zwarty.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
(Brak tytułu)