Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z kurczaka pokrój w 3-centy metrową kostkę. Cebulę pokrój w paski, pieczarki na kawałki.
Cebulkę podsmaż na maśle ze szczyptą cukru, dodaj pieczarki. Po chwili delikatnie posól i odstaw do przestygnięcia.
Na tej samej patelni podsmaż kawałki mięsa, dopraw pieprzem, chili i odrobiną soli. Kurczaka połącz z pieczarkami i cebulą, dopraw przyprawą garam masala.
Jajka roztrzep dolej śmietankę, dodaj opakowanie POMYSŁ NA Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i dokładnie wymieszaj.
Piecz w 180°C ok. 25 minut, aż wierzch nabierze złotawego koloru. Przed podaniem dodaj świeże listki tymianku.
Składniki ciasta wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto rozwałkuj i wylep nim dokładnie wysmarowaną masłem i oprószoną mąką formę. Wstaw do lodówki na ok 1 godzinę
Piekarnik nastaw na 200°C. Schłodzone ciasto nakłuj widelcem i piecz ok 20 min.