Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier wanilinowy WINIARY i mascarpone.
Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.
Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.