Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę połącz z cukrem oraz pokrojonym masłem. Śmietankę połącz z 1 żółtkiem, szczyptą soli, a następnie dodaj do reszty.
Szybko zagnieć ciasto i wstaw (owinięte folią) na 15 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim nasmarowaną masłem foremkę i wstaw ponownie na 25 minut do lodówki.
Po wyjęciu przykryj je pergaminem i obciąż fasolką.
Piecz 15 minut w 190 stopniach, następnie zdejmij papier i obciążenie i piecz kolejne 10 minut.
Śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy ciasto ostygnie nałóż cienką warstwę masy krówkowej, a następnie warstwę masy z serkiem mascarpone. Na końcu posyp ciasto prażonymi płatkami migdałów.