Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj porcję galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Poczekaj, aż ostygnie i przelej do silikonowej, prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem (lub blaszanej foremki, wyłożonej folią). Im większa i cieńsza powierzchnia galaretki, tym lepiej.
Poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 1-2 h).
Budyń waniliowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, najlepiej 30 min przed wyjęciem galaretki z lodówki.
Gorący budyń wlej równomiernie do tartaletek.
Zastygłą galaretkę wyciągnij z formy. Potnij nożem w drobną kosteczkę i ułóż na tartletkach.
Do dekoracji użyj jadalnych kwiatów i ulubionych owoców. Galaretkę najlepiej ciąć gorącym nożem.