Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj i osusz, a następnie oczyść z wszelkich błon.
Polędwicę posiekaj drobno nożem – aby efekt był najlepszy, nigdy nie miel mięsa na tatar, zawsze siekaj!
Ogórki, cebulę i grzybki posiekaj w drobną kostkę. Kapary rozdrobnij.
Anchois rozetrzyj nożem i dodaj do mięsa wraz z Maggi, połową przygotowanych dodatków i oliwą.
Całość dokładnie wymieszaj i formuj z masy zgrabne porcje tatara.
W osobnej misce wymieszaj wasabi, majonez, sok z cytryny i tabasco.
Mięso serwuj na zimno z dodatkiem sosu wasabi i limonki.