Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.
Czerwoną cebulę obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj ją do ryby.
Do miski dodaj posiekany koperek oraz kapary. Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, aby składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem do smaku, pamiętając o tym, że łosoś i kapary są już dość słone, więc przyprawy dodawaj ostrożnie.
Na patelni rozgrzej trochę oliwy. Wrzuć na nią pieczywo i obsmaż każdy kawałek na złocisty kolor, ale tylko z jednej strony. Następnie zdejmij z patelni.
Nałóż warstwę tatara o grubości ok. 1,5 cm na nieobsmażoną stronę kromki i przykryj ją drugim kawałkiem, przypieczoną stroną do góry. Całość ściśnij lekko i pokrój na porcje.
Tatar z łososia podawaj udekorowany koperkiem lub świeżymi ziołami oraz porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.