Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedno opakowanie galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Lekko ostudź i wlej do foremek(mogą to być kieliszki do wina). Wrzuć do galaretki owoce i czekaj, aż galaretka stężeje.
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem.
Drugie opakowanie galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody, do której dodaj również łyżeczkę żelatyny - dokładnie mieszaj i nieco przestudź (aby było letnie).
Jogurt podziel na dwie części - do jednej dodaj 1/3 rozpuszczonej galaretki, do drugiej resztę Jogurt zmiksuj z galaretką.
Gotowe kolorowe masy jogurtowe przełóż do foremek i dokładnie schłódź.
Aby wyjąć galaretkę z foremki, zanurz ją na kilka sekund w ciepłej wodzie (niezbyt gorącej, bo galaretka zacznie się rozpuszczać!).