Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.
Następnie wsypać do garnka. Wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut (nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać.
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować i ostudzić.
Połowę musu truskawkowego przełożyć do pucharków na warstwę jabłek.
Jogurt naturalny przełożyć do miski.
Wlewać pozostały mus truskawkowy.
Dokładnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku cukrem.
Wyłożyć do pucharków.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.