Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę myjemy i osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron.
Następnie przyprawą do ryb, również z dwóch stron.
Na kawałkach ryby układamy plasterki cytryny. Każdy kawałek ryby układamy na foli aluminiowej i zawijamy w kopertę.
Rybę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni Celcjusza około 15-20 minut.
Gdy ryba będzie już praktycznie gotowa, odkrywamy ją (możemy naciąć folię aluminiową lub rozwinąć- należy uważać gdyż folia jest bardzo gorąca) i na każdym kawałku układamy plasterki masła. Wkładamy jeszcze na około 5 minut do piekarnika.
Rybę delikatnie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki.
Propozycja podania z gotowanym kalafiorem.