Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tiramisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać – to prawdziwy przebój wśród deserów. Tę ikonę kuchni włoskiej przyrządzamy w tradycyjny sposób – najpierw przygotowujemy masę jajeczno-serową ze śmietanką, a następnie biszkopty, które moczymy w mocnej kawie. Tiramisu układamy w pucharku warstwowo w kolejności: biszkopty, masa, czekoladowa posypka, biszkopty, masa, czekoladowa posypka… Grunt, aby tiramisu zwieńczyć startą czekoladą, którą dekorujemy wierzch deseru. Tak przygotowane tiramisu odstawiamy do lodówki na około 2 godziny, a następnie zajadamy z przyjemnością!
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj serek.
Śmietanę ubij i połącz z masą jajeczno-serową.
Przygotuj biszkopty, mocząc je delikatnie w kawie.
W pucharkach układaj warstwowo: biszkopty moczone w kawie, część masy, posypkę z czekolady, biszkopty moczone w kawie i masę.
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Desery posyp czekoladą. Odstaw do lodówki na 2 godziny.