Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tofu po koreańsku to niezwykle aromatyczna potrawa, która łączy w sobie delikatność tofu z intensywnymi smakami typowymi dla koreańskiej kuchni. Tak przygotowane tofu może być smacznym dodatkiem do sałatek, samodzielną przekąską lub jednym ze składników orientalnego dania głównego. Wybierz swoją ulubioną wersję i przygotuj z nami tofu po koreańsku.
Tofu po koreańsku – prosty sposób na odczarowanie tofu
Jeśli do tej pory tofu zbyt często nie gościło w Twoim menu – ten przepis pomoże Ci to zmienić. Tofu po koreańsku jest pełne smaku, a także jest delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie, kremowe w środku. Sekret smacznego tofu tkwi w marynacie przygotowanej z przyprawy MAGGI oraz w sosie z dodatkiem mnóstwa aromatycznych przypraw.
Tofu po koreańsku jest idealnym przykładem tego, jak prosty składnik, można zamienić w coś pysznego, dzięki odpowiednim przyprawom i technikom kulinarnym. Tak przygotowane tofu zadowoli zarówno miłośników kuchni azjatyckiej, jak i tych, którzy lubią odkrywać nowe smaki i urozmaicić swoje menu.
Tofu odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój je w dużą kostkę lub plastry. Dopraw przyprawą MAGGI.
Tofu obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, aż zarumieni się z każdej strony. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj chili w płatkach oraz imbir i czosnek. Smaż ok. 1 min. Dodaj cukier, ketchup oraz wodę i całość wymieszaj i zagotuj. Dodaj ocet oraz przyprawę w płynie MAGGI. Do sosu wrzuć tofu i dokładnie wymieszaj. Gotuj razem ok. 1 min.
Gotowe danie podawaj z prażonym sezamem i posiekaną dymką.