Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!