Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tofu rozkrusz w dłoniach na drobne kawałki, tak aby przypominało konsystencją rozbełtane jajka.
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła roślinnego lub tłuszczu i podsmaż cebulę na złocisty kolor.
W miseczce wymieszaj mleko z łyżeczką bulionu warzywnego oraz płatkami drożdżowymi aż składniki się połączą.
Dodaj tofu na patelnię do cebuli i zalej przygotowaną mieszanką mleczną. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż na średnim ogniu przez 5-7 minut, mieszając, aż tofucznica wchłonie aromaty i będzie gorąca.
Przed podaniem posyp tofucznicę posiekanym szczypiorkiem.