Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Orzechy włoskie i laskowe praż przez ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie orzechy laskowe obierz ze skórki, a następnie posiekaj.
Seler naciowy pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj ser ricotta oraz orzechy. Szpinak i natkę pietruszki umyj i posiekaj, a następnie dodaj do farszu. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj startego parmezanu i dokładnie wymieszaj.
W rondelku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek z wodą – zgodnie ze wskazówkami z opakowania – i zagotuj. W tortownicy lub innym naczyniu do zapiekania ustaw pionowo rurki cannelloni. Przy pomocy rękawa cukierniczego napełnij je farszem. Wierzch tortu pokryj sosem oraz posyp mozzarellą i pozostałym parmezanem.
Całość przykryj dokładnie folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 min.