Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 150°C.
W misce ubij 6 białek jaj ze szczyptą soli, aż utworzą pianę a następnie stopniowo dodawaj 350 g drobnego cukru, ubijając dalej, aż masa będzie lśniąca i stabilna.
Delikatnie wmieszaj 100 g mielonych migdałów, starając się nie zniszczyć struktury piany.
Wyłóż masę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formując dwa równomierne, okrągłe spody tortu o grubości około 1 cm.
Piecz przez około 30-40 minut, aż spód będzie suchy i lekko złocisty, po czym całkowicie ostudź.
W międzyczasie przygotuj krem: zagotuj 400 ml mleka, a następnie przygotuj budyń waniliowy według instrukcji na opakowaniu WINIARY. Po ostudzeniu budyniu, dodaj do niego 250 g serka mascarpone oraz 2 łyżki cukru, miksując, aż powstanie gładki, kremowy mus.
Na ostudzony spód dacquoise równomiernie rozsmaruj przygotowany krem.
Opcjonalnie udekoruj tort dodatkowymi migdałami, owocami lub posyp cukrem pudrem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!