Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszaj w misce 3/4 szklanki mleka z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotuj.
Do gotującego się mleka wlej budyń i gotuj, cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Wystudź.
Do ostudzonego budyniu dodawaj po łyżce miękką margarynę i miksuj do otrzymania puszystego kremu.
Dodaj uprażone i przestudzone wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Trzy jednakowe tortownice wyłóż papierem do pieczenia, wysmaruj masłem i wysyp mąką.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź.
Do dużej miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
W dzbanku wymieszaj kawę i maślankę.
W drugiej dużej misce ubij miękkie masło z cukrem na puszysty krem, następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.
Do ubitej masy dodaj w trzech partiach przesianą mąkę oraz mieszankę kawy i maślanki, zaczynając i kończąc na mące, i cały czas ubijając.
Następnie wlej czekoladę, wymieszaj i przelej ciasto do tortownic.
Wstaw do piekarnika i piecz 35-40 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Wystudź.
Przełóż kremem i udekoruj owocami.