Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tortellini z boczkiem to pyszny, prosty posiłek inspirowany włoską kuchnią. Przygotujesz go w mniej niż pół godziny. To idealna propozycja dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie lub szukają pomysłu na ciepłe danie dla niespodziewanych gości. Jeśli następnym razem Twoi bliscy wpadną z wizytą, już wiesz, co im ugotować.
Tortellini z wędzonym boczkiem – coś dla fanów prostoty
To danie zachwyca nie tylko smakiem, ale także zapachem, który unosi się w kuchni podczas gotowania. Tortellini z boczkiem i grzybami są znakomitym wyborem na obiad lub podwieczorek. Zaskakujący dodatek cynamonu świetnie podkręca smak potrawy. Taki prosty przepis na szybki obiad zadowoli każdego łasucha.
Tortellini z boczkiem i grzybami – prosty przepis na pyszny obiad
Zaledwie kilka chwil wystarczy, żeby przygotować to pyszne danie. Tortellini gotują się błyskawicznie, podobnie zresztą jak sos. Podsmaż przez chwilę szalotkę z boczkiem i przyprawami, a następnie dodaj Sos Grzybowy WINIARY. Całość podgrzewaj przez kilka minut. Teraz czas wrzucić ugotowane tortellini i wymieszać je z aromatycznym sosem. Tuż przed podaniem posyp tortellini z boczkiem posiekaną natką pietruszki i startą skórką z cytryny. Możesz też dodać tarty żółty ser. Smacznego!
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj pokrojoną w plasterki szalotkę i boczek pokrojony w paski. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj szczyptę cynamonu, sól, pieprz.
Sos grzybowy WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj go na patelnię z szalotką i podgrzewaj całość przez kilka minut.
Tortellini gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez 3-4 minuty, odcedź i przełóż na patelnię z sosem. Dopraw i posyp posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny. Jeśli masz ochotę, możesz posypać tartym serem.