Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tortellini ugotuj w posolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki.
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na pozostałym oleju, dodaj do niej mięso i smaż na dużym ogniu do odparowania płynu. Mięso delikatnie posól.
Sos boloński Italia WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i wlej do mięsa.
Mieszając zagotuj i duś na małym ogniu od czas do czasu mieszając, przez około 10 minut.
Tortellini wymieszaj z Sosem bolońskim, przełóż do naczynia do zapiekania. Posyp serem.
Piekarnik rozgrzej do 200 st. C i wstaw naczynie z tortelini. Piecz przez 15-20 minut. Podaj zaraz po przygotowaniu.
Podaj zaraz po przygotowaniu.
Pan