Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo sosem czosnkowym WINIARY oraz serkiem typu Almette. Na sosie rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.
Na nim rozkładamy wędlinę, pokrojoną w piórka cebulę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.
Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.
W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.