Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte mięso pokroić w kostkę. Zalać oliwą i oprószyć przyprawą gyros. Wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie usmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
Jogurt wymieszać z majonezem, dodać czosnek. Zmiksować razem, przyprawić solą i pieprzem.
Placki do tortilli podgrzać na mocno rozgrzanej patelni.
Na każdym placku ułożyć trochę sałat. Na sałatach plastry pomidora i ogórka. Delikatnie polać ketchupem.
Na to ułożyć mięso i cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać paprykę pokrojoną w plastry. Polać sosem czosnkowym.
Zwinąć. Można dodatkowo część placka zawinąć folią aluminiową, aby się nie rozpadał.