Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na patelni z oliwą. Kiedy się zarumieni i zmięknie, dodaj pokrojoną w paski paprykę i kukurydzę.
Mięso umieść w misce. Dodaj kumin, kolendrę i kurkumę. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki i odstaw do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie mięso usmaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie rumiane z każdej strony.
Placek tortilla posmaruj sosem meksykańskim. Dodaj usmażone warzywa i kilka kotlecików. Całość zwiń w ciasną roladkę. Obsmaż na suchej patelni grillowej z każdej strony.
Podawaj z Sosem meksykańskim salsa z wędzoną papryczką chipotle Winiary.