Organizacja domówki zwykle jest jednym z największych wyzwań, jakie na nas czekają. Trzeba zadbać o odpowiednie nagłośnienie, dekoracje, a także skomponować menu, które zadowoli każdego z imprezowiczów. To z kolei również nie jest najłatwiejsze, gdyż ile gustów, tyle różnorodnych dań warto przygotować. Jednocześnie imprezy w domu mają to do siebie, że goście raczą się przekąskami, a nie pełnymi, dwuposiłkowymi obiadami. Jeśli więc chcemy zaskoczyć nieco zebranych, a także zaoszczędzić sobie sporo czasu, to zdecydujmy się na nachosy z tortilli, które każdemu przypadną do gustu. Chrupiące kawałeczki tortilli w czerwonej salsie to typowa przekąska
kuchni meksykańskiej. Oferuje ona nie tylko głęboki posmak, ale także różnorodność struktur, które podczas jedzenia gwarantują niezapomniane doznania. Nachosy w czerwonej salsie to przekąska, która zachęci gości do świetnej zabawy podczas każdej domówki.
Nachosy - przepis, który można przygotować w kilka minut
Nie ma nic lepszego niż pikantna,
szybka przekąska na imprezę, która pobudzi kubki smakowe i zaspokoi apetyt. Właśnie takie są nachosy z tortilli, które możemy przygotować a niecałe 30 minut. Obecnie nie musimy kupować tortilli osobno, a następnie mozolnie wycinać z niej trójkąciki, które potem podsmażymy na głębokim oleju. W sklepach bez problemu znajdziemy gotowe nachosy w różnych smakach, więc możemy zdecydować się na kilka różnych i przygotować dla gości kilka osobnych miseczek. Nachosy - przepis jest na tyle prosty, że wystarczy wrzucić chipsy do czerwonej salsy, która bazuje na koncentracie pomidorowym, papryczkach chilli oraz cebuli. Sos powinien smażyć się przez około 5 minut, a po wrzuceniu nachosów wystarczy wszystko wymieszać i można je serwować. Nasi goście z pewnością będą zadowoleni i poproszą nas o dokładkę - lepiej od razu przygotujmy nachosy z tortilli w nieco większej ilości.
Nachosy w czerwonej salsie - czy potrzebne są dodatki?
Nachosy w czerwonej salsie są kompletną i gotową przekąską na imprezę. Jeśli jednak mamy ochotę, możemy zadbać o to, by prezentowały się one jeszcze lepiej. Po przełożeniu ich do miski, możemy na wierzchu położyć odrobinę
guacamole oraz
sosu czosnkowego. Dzięki temu goście będą mogli szybko uratować się w momencie, kiedy pikantny posmak da o sobie znać. Nie zapomnijmy posypać całości startym serem i szczypiorkiem dla dekoracji. Dzięki temu walory estetyczne nachosów nie pozostawią żadnych wątpliwości.
Ksawery