Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię pokrój na mniejsze części. Skrop oliwą oraz dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 30 min., aż będzie miękka.
Upieczoną dynię pokrój na mniejsze kawałki.
Awokado pokrój w kostkę. Czerwoną cebulę drobno posiekaj i dodaj do awokado. Dodaj odrobinę świeżej kolendry oraz oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Placki tortilla obsmaż na suchej patelni, aby się zarumieniły. Na każdym placku umieść kleks z majonezu. Dodaj dynię, awokado i sałatę. Całość posyp świeżą kolendrą.