Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę oraz garść świeżego szpinaku i smaż przez 2-3 minuty. Dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez razem przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
Każdą kromkę pieczywa tostowego posmaruj cienko masłem z jednej strony.
Na czterech kromkach (od strony bez masła) ułóż po dwa plasterki sera, a następnie dodaj podsmażoną paprykę ze szpinakiem. Przykryj pozostałymi kromkami, masłem na zewnątrz.
Smaż tosty na rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, aż chleb się zarumieni, a ser rozpuści.
Przekrój tosty na trójkąty lub połówki i podawaj gorące razem z barszczem czerwonym WINIARY.