Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kefir łączymy ze śmietaną.
Ogórki myjemy. Kawałek jednego pozostawiamy do dekoracji, resztę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rzodkiewki myjemy, dwie-trzy pozostawiamy do dekoracji, resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Starte na tarce ogórki i rzodkiewki dodajemy do kefiru, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane koperek i szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowany chłodnik wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla połączenia smaków.
Chłodnik dekorujemy plasterkami rzodkiewki i ogórka. Możemy podać go z ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek.