Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść opakowanie galaretki w 250 ml gorącej wody i ostudź.
Gdy galaretka przestygnie, ale jeszcze nie zgęstnieje, umyj i zblenduj truskawki oraz ubij śmietanę na sztywno.
Wszystko wymieszaj i przelej równo do pojemniczków.
Tak przygotowaną piankę odstaw do lodówki na 3 h.
Godzinę przed wyjęciem pianki z lodówki - przygotuj drugą galaretkę, tym razem według przepisu z opakowania.
Gdy pianka zgęstnieje, wyciągnij ją z lodówki, ułóż owoce i zalej przestudzoną galaretką.
Odstaw do lodówki na 1 h.
<p>Kremówkę możesz wymienić na śmietankę roślinną. Galaretkę lej po owocu lub łyżeczce, wtedy zachowasz jej klarowność. By wykonać skos, wsadź szklankę do miseczki po przekątnej. Skos z pianki najlepiej zostawić na noc w lodówce, by się dobrze ściął (wszystko zależy od mocy lodówki i ustawionej w niej temperatury).</p>