Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dwa opakowania galaretki rozpuść w 150 ml gorącej wody i odstaw do wystygnięcia.
Serek mascarpone wymieszaj razem ze śmietanką kremówką i ziarnami z laski wanilii.
Drobnym strumieniem wlej ostudzoną galaretkę do masy, cały czas miksując.
Wlej masę do foremek i poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 3-4 h).
Świeże truskawki zblenduj na mus. Przelej przez sitko, by nie było pestek.
Deserki wyciągnij z foremek i udekoruj musem truskawkowym.
Formy sylikonowe należy zawsze natłuszczać. Galaretkę najlepiej się tnie gorącym nożem. Dla urozmaicenia możesz dorzucić owoce do środka deseru.