Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną Galaretkę o smaku truskawkowym WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu – na bazie wody. Rozlej do 6 dużych szklanek i pozostaw do zastygnięcia.
Następnie przygotuj kolejną galaretkę, tym razem rozpuszczając ją w gorącej mieszance, składającej się z 200 ml wody i 200 ml śmietanki. Po ostygnięciu rozlej ją do szklanek z pierwszą warstwą zastygniętej galaretki i ponownie zostaw do zastygnięcia.
Przygotuj ostatnią galaretkę na bazie 400 ml śmietanki. Po ostygnięciu dolej do szklanek i schłodź jeszcze raz całość, do momentu zastygnięcia.
Przed podaniem udekoruj desery bitą śmietaną, skruszonymi bezikami i świeżymi truskawkami lub innymi owocami. Możesz dodać również listki świeżej mięty, startą czekoladę lub posypkę do deserów, którą akurat masz w domu.
Narcyza