Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj 2 opakowania Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Naszykuj naczynie odpowiadające wielkości wafla – może być to na przykład forma do pieczenia. Wyłóż je papierem do pieczenia. Na spód połóż pierwszego wafla.
Połowę wystudzonej, ale nadal płynnej galaretki wlej do naczynia.
Następnie ubij śmietankę na sztywno i połącz ją delikatnie z pozostałą galaretką.
Po zastygnięciu pierwszej warstwy galaretki, wylej na nią drugą, wymieszaną ze śmietaną i odstaw całość do całkowitego stężenia.
Wyjmij deser z naczynia i pokrój w trójkąty.