Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chcesz zaskoczyć swoich gości lekką, kolorową i pyszną przekąską? Przygotuj dla nich sałatkę turecką z pomidorami, papryką, cebulą, aromatycznymi ziołami i sosem. Zrobienie tej sałatki zajmie Ci dosłownie chwilę, a jej smak świetnie uzupełni każdy posiłek. Przekonaj się, jak smakuje turecka sałatka według naszego przepisu.
Turecka sałatka – lekka, szybka i prosta w przygotowaniu przekąska na wiosnę i lato
Sałatka turecka to orzeźwiająca, lekka i bardzo wciągająca propozycja na upalne dni. Najlepiej smakuje wiosną i latem, gdy na wyciągnięcie ręki mamy pyszne pomidory. Świeże, soczyste i pełne smaku warzywa w połączeniu z pozostałymi przyprawami i ziołami idealnie pasują do mięsnych oraz do wegetariańskich czy wegańskich posiłków. Turecka sałatka to też ciekawy dodatek do dań z grilla. Możesz ją też podać z chrupiącym pieczywem, chlebkami pita lub grzankami czosnkowymi – w takim wydaniu będzie równie smaczna. Każdy kęs to przyjemna podróż kulinarna po wyjątkowych smakach i aromatach. Brzmi dobrze? Przygotuj razem z nami tę turecką sałatkę.
Obierz i posiekaj pomidory. Paprykę pokrój w bardzo małą kostkę. Obierz i posiekaj cebulę, czosnek, miętę i pietruszkę.
Wymieszaj MAGGI, ocet, koncentrat pomidorowy, olej, dodaj posiekane zioła i wszystko wymieszaj i polej sałatkę. Aby osłodzić dressing, dodaj do przepisu dwie łyżki miodu. Sałatkę turecką podawaj dobrze schłodzoną.