Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Twarożek jest jednym z kultowych produktów spożywczych, który jednocześnie stanowi podstawę kuchni polskiej. Wiele osób uwielbia go w naturalnej, surowej postaci. Faktem jest, że ser twarogowy znajduje w naszej kuchni nieskończenie wiele zastosowań. Możemy wykorzystać go na różne sposoby, a także urozmaicić jego smak i konsystencję szeregiem innych dodatków. Warto jednak zauważyć, że to twarożek z cebulką oraz majonezem dekoracyjnym WINIARY bije prawdziwe rekordy popularności. Jest to uniwersalny dodatek, wyróżniający się nie tylko unikalną konsystencją, ale także i smakiem, który zadowoli każde, nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Przepis na twarożek z cebulką - prosty i szybki!
Przepis na twarożek z cebulką zakłada jedynie kilka, banalnie prostych kroków, które dzielą nad od samodzielnego wykonania tego przepysznego dodatku. Potrzebne nam będzie tylko kilka składników: ser twarogowy - najlepiej półtłusty, majonez dekoracyjny, odrobina kwaśnej śmietany, cebulka, a także podstawowe przyprawy jak chociażby pieprz i sól, które z pewnością mamy już w swoim domu. Samo przygotowanie polega jedynie na wymieszaniu ze sobą składników w odpowiednich proporcjach, aż do uzyskania aksamitnej konsystencji!
Twarożek z cebulą - do czego można go wykorzystać?
Twarożek z cebulą znajduje wiele, rozmaitych zastosowań w naszej kuchni. Okazuje się, że jest to fenomenalna propozycja na poranną kanapkę, która doda nam energii na cały dzień. Możemy także twarożek z cebulką potraktować jako smakowite nadzienie do pierogów lub do naleśników. Faktem jest jednak to, że komponuje się on najlepiej w towarzystwie chrupkiego, świeżego pieczywa. Wiele osób może też potraktować twarożek z cebulą jako smaczną i szybką w przygotowaniu przekąskę, która sprawdzi się nawet w momencie, kiedy do drzwi zapukają niezapowiedziani wcześniej goście.
Twarożek z cebulką - jak można go urozmaicić?
Twarożek z cebulką jest daniem kompletnym, które nie potrzebuje dodatkowych składników. Jednocześnie klasyczny przepis zakłada praktyczną dowolność pod względem interpretacji. Z pewnością ciekawym rozwiązaniem może okazać się drobna modyfikacja przypraw. Jeśli zależy nam na tym, by twarożek z cebulą nabrał nieco głębszego i bardziej wyrazistego smaku, to oprócz soli i pieprzu możemy dodać do niego suszone oregano lub bazylię. Z kolei jeśli zależy nam na tym, by dodać mu nieco więcej kolorytu, to możemy wzbogacić go drobno posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki!
Twaróg rozgnieść widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do twarogu.
Dodać majonez i śmietanę, wymieszać.
Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.