Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz. Ziemniaki przekrój na połowę (lub mniejsze części jeżeli są duże). Buraki pokrój na mniejsze ćwiartki. Marchew pokrój w grube plastry.
Warzywa wymieszaj z oliwą, tymiankiem, miodem, szczyptą kuminu oraz solą i pieprzem. Ułóż na blaszce do pieczenia.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i piecz ok 30-40 min.
Fete pokrusz i umieść w malakserze. Dodaj majonez oraz skórkę i sok z cytryny. Całość zmiksuj na gładki dip i dopraw solą oraz pieprzem.
Warzywa podawaj na ubijanej fecie (lub w formie dipu) z orzechami i świeżymi ziołami.