Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marynata: mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa, a na końcu dodajemy oliwę z oliwek.
Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż i zalewamy go wodą.
Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu z wodą.
Do miseczki wsypujemy pieprz, Ziarenka Smaku, paprykę, cukier, keczup i wszystko dokładnie mieszamy.
Na ryż z wodą układamy mięso, zalewamy je zalewą i wkrajamy plastry margaryny między mięso. Zapiekamy 80 minut w 180 stopniach