Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso posól i oprósz pieprzem.
Smaż na rozgrzanym oleju przez około 30 minut.
Warzywa i pieczarki oczyść.
Kostkę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Marchew pokrój w plasterki, pieczarki w ćwiartki, a paprykę w kostkę i dodaj do mięsa.
Podlej Bulionem i duś razem 10-15 minut.
Sos zagęść łyżeczką mąki rozprowadzonej w 100 ml wody lub śmietanki.
Podawaj z ryżem.