Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomysł na kurczaka w zupełnie nowej odsłonie! Udka z kurczaka rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem, i faszerujemy pyszną mieszanką z podsmażanych pieczarek, papryki i pora. Udka z kurczaka zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i pieczemy w naczyniu żaroodpornym. Pieczonego kurczaka faszerowanego podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniaczkami i surówką.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony por, pieczarki i paprykę. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz 2 ząbkami przeciśniętego przez praskę bądź drobno pokrojonego czosnku. Pod koniec smażenia na 2 min dodaj sos Salsa WINIARY.
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Na płaty mięsa nałożyć przygotowany zimny farsz.
Mięso z farszem złożyć i spiąć ewentualnie wykałaczkami (powinno dobrze zwinąć się i bez tego). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Odkryte naczynie wstawić do piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut. W międzyczasie zrobić sos WINIARY wg przepisu na opakowaniu. Po upływie pół godziny polać mięso tym sosem i pozostawić na ostatnie 10 – 15 minut do zrumienienia.