Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki.
Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.