Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczone udka z kurczaka to propozycja idealna na niedzielny obiad dla całej rodziny. Udka dokładnie myjemy, po czym nacieramy czosnkiem, dodajemy przyprawy do kurczaka oraz Ziarenka Smaku WINIARY. Tak przygotowane udka wkładamy na godzinę do piekarnika i gotowe! Możemy cieszyć się pysznym, aromatycznym obiadem. Smacznego!
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka, Ziarenkami Smaku WINIARY i papryką.
Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.